Activități de dezvoltare în grădiniță privată profesionistă

Activități de dezvoltare în grădiniță privată profesionistă

Spread the love

Procesul de dezvoltare a copiilor este unul complex și presupune o implicare maximă din partea părinților. Însă, odată cu creșterea, micuțul va începe să meargă la o instituție preșcolară. Acolo acesta va petrece o bună parte din zi. Prin urmare, este esențial ca activitățile pe care le întrunește programul să contribuie semnificativ la educarea copilului. Grădinița privată de la Ciocana, cu o locație și la Botanica, Aquaterra Star Kids, conștientizează rolul pe care îl are în buna dezvoltare a noilor generații și a creat un program special adaptat nevoilor picilor în primii lor ani de viață, pentru o formare multilaterală.


Activități de formare intelectuală – primii pași în cunoașterea lumii

În primii ani de viață părinții îi fac cunoștință copilului cu o bună parte dintre ființele și obiectele care ne înconjoară, totodată îi pun bazele vorbirii. Dar, odată ce copilul începe să meargă la grădiniță, complexitatea obiectelor de studiu trebuie să crească. Astfel, este necesar ca orarul să includă activități care ar contribui semnificativ la formarea abilităților intelectuale. De exemplu, se știe bine că în primii ani de viață micuții sunt mai predispuși să învețe rapid o limbă străină, deoarece se conduc după modele mai puțin stricte. Studiul paralel a două limbi dezvoltă abilitățile mentale ale copilului și are un efect benefic asupra dezvoltării atenției, memoriei, imaginației și gândirii creative. De asemenea, stimulează abilitățile generale de vorbire.

La fel, un impact semnificativ îl are și matematica. Aceasta creează sentiment intuitiv că lumea nu este haos, ci mai degrabă un fel de arhitectură subtilă care are un canon al creației sale. Matematica învață copilul să vadă ordinea, simetria și proporționalitatea atât în ​​natură, cât și în artă. Astfel, se formează simțul estetic și intelectul. De asemenea, scopul principal este de dezvoltare a sentimentului de încredere în sine, bazat pe faptul că lumea poate fi înțeleasă și previzibilă pentru o persoană.

La centrul de dezvoltare pentru copii Star Kids în orarul săptămânal se găsesc cele mai importante obiecte pentru studiu – lecții de engleză și rusă, matematica, știința de carte, știința naturii, muzică și jocuri didactice. Educătorii de aici au grijă ca activitățile de învățământ să fie nu doar productive, dar și captivante pentru micuți, fiind dozate conform vârstei și predate într-o manieră interactivă. 

Condițiile în care are loc procesul de învățământ este esențial în însușirea noilor cunoștințe. Micuții sunt mai predispuși să absoarbă noile cunoștințe, întrucât mediul le impune acest lucru indirect. Astfel, atât grădinița privată Botanica, cât și Ciocana, sunt echipate cu o bibliotecă multilingvă extinsă și 12 clase în care picii studiază în limbile rusă și română. De asemenea, sunt prezente 7.000 de jucării educative, iar sălile de studii sunt echipate cu tehnologii moderne pentru pregătire preșcolară.

Activitățile sportive pentru un corp puternic și dezvoltare intelectuală

Adesea abia la maturitate conștientizăm care este importanța sportului. Pasiunea față de modul activ de viață trebuie cultivată încă în primii ani de existență, deoarece aceasta nu doar că va contribui la dezvoltarea unui corp puternic, dar și va ajuta la formarea unor abilități esențiale, necesare și la maturitate. Prin urmare, activitățile sportive nu trebuie să lipsească din programul de la grădiniță, întrucât au următoarele beneficii:

Fizic. Întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea aparatului locomotor, vestibular, coordonarea mișcărilor, posturii, întărirea sistemului cardiac și respirator.

Intelectual. Sportul învață copiii să se concentreze mai bine, dezvoltă memoria, viteza de reacție, capacitatea de a lua instantaneu decizii, de a forma strategii și tactici. Copiii care duc un mod activ de viață învață mai bine, înțeleg informațiile mai repede și sunt mai siguri pe forțele proprii. Aceste lucruri le permit să ocupe o poziție mai bună în societate, începând de la grădiniță.

Emoțional. Micuții care practică sport sunt mai perseverenți, disciplinați și rezistenți la stres. De asemenea, dau dovadă de răbdare și dăruire.

Social. Se dezvoltă capacitățile de lider, de lucru în echipă și de manifestare a empatiei față de alte persoane.

Grădinița privată Star Kids are un orar complex în ceea ce privește activitățile sportive. Aici micuții își încep dimineața cu 15-20 de minute de gimnastică, care îi revigorează și îi pregătește pentru activitățile zilnice. Pe lângă aceasta, picii au ore de coregrafie, unde învață bazele dansului și simțul ritmului. La fel, acesta presupune implicarea tuturor grupelor de mușchi, ajută la formarea unei poziții corecte a corpului, dezvoltă simțul estetic și contribuie la dezvoltarea unei buni coordonări a mișcărilor. Totodată, din program nu lipsește și activitatea fizică cea mai îndrăgită de către copii – jocurile active. În timp ce picii se distrează la maxim, aceștia supun efortului toate grupele de mușchi și învață să socializeze între ei.

Pe lângă activitățile menționate anterior, Star Kid oferă și lecții de înot pentru copii. Orele au loc într-un bazin de 25 m, sub îndrumarea celor mai buni specialiști din țară. Înotul ajută la dezvoltarea articulațiilor membrelor și coloanei vertebrale, îmbunătățește sistemul respirator și cardiovascular, stimulează activitățile sistemului imunitar. De asemenea, acesta ajută la reducerea stărilor de anxietate, întărește psihicul și crește nivelul de încredere în sine.

Suport psihologic și întărirea sănătății

În orice grădiniță este recomandat să activeze specialiști pe domenii de nișă, așa ca psihologul și logopedul. Primul se va ocupa de diagnosticarea copilului, va înțelege particularitățile dezvoltării acestuia și, dacă este cazul, va identifica unele probleme legate de formarea psihică. Logopedul va lucra cu dicția micuților și îl va învăța să aibă o vorbire corectă – lucru important în dezvoltarea personalității și gândirii.

Spre deosebire de alte grădinițe, programul Star Kids include și ore de frecventare a camerei saline. Douăzeci de minute petrecute acolo contribuie semnificativ la consolidarea imunității și prevenirea apariției alegriilor. În acest timp micuții se pot juca împreună sau relaxa. 

Programul instituțiilor preșcolare trebuie să fie unul echilibrat, să conțină activități care vor contribui la dezvoltarea intelectuală, a creativității și fizicului. Doar așa copilul se va dezvolta din toate punctele de vedere, fiind pregătit pentru următoarele etape ale vieții. Deci, înainte de a alege o grădiniță sau alta, e bine ca părintele să examineze cu atenție ce activități propune instituția, care este nivelul de calificare a personalului și care este gradul de dotare a spațiului unde micuțul se va afla pe parcursul întregii zile. O grădiniță bună este o investiție în viitorul copilului, a cărei roade le vei putea culege în timp.

Vă așteptăm în vizită la Star Kids Education & Sport
str.Ginta Latiă 12/20Ciocana

str.Testemițanu 3/15
Botanica

www.starkids.md